Aromatyczny łosoś z ziemniakami i szpinakiem



Składniki:



  • 200g łososia

  • 200g ziemniaków

  • 150g szpinaku

  • 50g cebuli

  • 5g oliwy

  • sos sojowy

  • ulubione przyprawy

  • pocięty koperek



Sposób przygotowania:


Ziemniaki obrać i ugotować. Łososia polać sosem sojowym, a następnie nakłuwaczem wtłoczyć część sosu do środka. Przyprawić rybę według gustu i włożyć do piekarnika nagrzanego do 180st. na 20-25minut.


Cebulę drobno poszatkować, podsmażyć na oliwie. Dodać szpinak i dusić pod przykryciem do odparowania wody. Wszystko wyłożyć na talerz i skropić łososia sokiem z cytryny. Ziemniaki posypać koperkiem.


Smacznego! :)


OCEŃ ARTYKUŁ:
5 / 5 5 0
SFD
Było o nas głośno w:

Płatności obsługują

Nasi partnerzy logistyczni