Aromatyczny łosoś z ziemniakami i szpinakiem

Składniki:

  • 200g łososia
  • 200g ziemniaków
  • 150g szpinaku
  • 50g cebuli
  • 5g oliwy
  • sos sojowy
  • ulubione przyprawy
  • pocięty koperek

Sposób przygotowania:

Ziemniaki obrać i ugotować. Łososia polać sosem sojowym, a następnie nakłuwaczem wtłoczyć część sosu do środka. Przyprawić rybę według gustu i włożyć do piekarnika nagrzanego do 180st. na 20-25minut.

Cebulę drobno poszatkować, podsmażyć na oliwie. Dodać szpinak i dusić pod przykryciem do odparowania wody. Wszystko wyłożyć na talerz i skropić łososia sokiem z cytryny. Ziemniaki posypać koperkiem.

Smacznego! :)

OCEŃ ARTYKUŁ:
5 / 5 5 0
SFD

Płatności obsługują

Nasi partnerzy logistyczni