Bezglutenowy biszkopt z truskawkami
Składniki:
Sposób przygotowania:
Białka jaj oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę. Następnie, nadal ubijając, stopniowo dodawać erytrytol oraz po jednym żółtku i na końcu aromat. Mąkę gryczaną oraz ziemniaczaną wymieszać ze sobą i stopniowo dodawać do masy, delikatnie mieszając. Tortownicę o średnicy 20cm wysmarować olejem kokosowym. Ciasto wyłożyć do formy i na wierzchu ułożyć truskawki obtoczone w niewielkiej ilości mąki ziemniaczanej. Piec ok. 30 minut w piekarniku nagrzanym do 170stopni - do suchego patyczka.
DODANO:
28/03/2018
Zawarte treści mają charakter wyłącznie edukacyjny i informacyjny. Starannie dbamy o ich merytoryczną poprawność. Niemniej jednak, nie mają one na celu zastępować indywidualnej porady u specjalisty, dostosowanej do konkretnej sytuacji czytelnika.
https://fitwomen.pl/images/g/636578433507703303.jpg
SFD