Czekoladowa Fit Tarta

Składniki:

  • 120 g daktyli
  • 30 g kakao
  • 80 g mąki kokosowej
  • puszka mleka kokosowego - najlepsze do tego celu z Lidla
  • tabliczka gorzkiej czekolady – najlepiej 80% kakao

Sposób przygotowania:

Daktyle posiekać i zalać wrzątkiem, do poziomu daktyli. Po około 30 minutach odlać namiar wody i zblendować. Dobrze połączyć z mąką i kakao. Jeśli masa będzie zbyt sucha można dolać odrobinę wody. Powstałą masą wylepiamy dno tortownicy. Najlepsza będzie standardowa foremka o średnicy 18 cm. Foremkę wkładamy do lodówki.

Stałą część mleka kokosowego przełożyć do garnka i rozpuścić na małym ogniu. Dodajemy pokruszoną czekoladę. Oba składniki dobrze wymieszać. Gorącą masę odstawiamy na kwadrans do ostygnięcia a następnie przelewamy do formy.

Wstawiamy foremkę na całą noc do lodówki. Na następny dzień dekorujemy ulubionymi owocami :)

Wartości odżywcze:

Całość 2080 kcal; Białko 34g; Tłuszcze 153g; Węglowodany 158g.

Smacznego!

OCEŃ ARTYKUŁ:
0 / 5 5 0
SFD

Płatności obsługują

Nasi partnerzy logistyczni