Domowa fit granola


Składniki:




  • 100 g jabłka

  • 100 g płatków - owsiane, orkiszowe, żytnie

  • 25 g ziaren słonecznika

  • 25 g orzechów - laskowe lub włoskie

  • 40 g płynnego miodu

  • 1/2 łyżeczki cynamonu

  • szczypta soli

  • 40 g suszonej żurawiny

  • 30 g jagód goji


Sposób wykonania:


Jabłko obieramy i ścieramy na grubych oczkach.


Wszystkie składniki poza żurawiną i jagodami goji łączymy. Najlepiej wsypać je do miski i dokładnie wymieszać ręką. Blaszkę, na której będziemy piec wyłożyć papierem do pieczenia i równomiernie wysypać masę. Pieczemy w temperaturze około 170 stopni przez 40 minut. Jeśli lubicie bardziej chrupką granolę, na ostatnie 5 minut należy zwiększyć temperaturę do 180 stopni, pilnując, aby się nie spaliła : )


Gdy granola wystygnie dodajemy do niej żurawinę oraz jagody goji i wsypujemy do szczelnego słoika. Można ją przechowywać nawet 2 tygodnie.



Smacznego!


OCEŃ ARTYKUŁ:
0 / 5 5 0
SFD
Było o nas głośno w:

Płatności obsługują

Nasi partnerzy logistyczni