Domowa fit granola

Składniki:

  • 100 g jabłka
  • 100 g płatków - owsiane, orkiszowe, żytnie
  • 25 g ziaren słonecznika
  • 25 g orzechów - laskowe lub włoskie
  • 40 g płynnego miodu
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • szczypta soli
  • 40 g suszonej żurawiny
  • 30 g jagód goji

Sposób wykonania:

Jabłko obieramy i ścieramy na grubych oczkach.

Wszystkie składniki poza żurawiną i jagodami goji łączymy. Najlepiej wsypać je do miski i dokładnie wymieszać ręką. Blaszkę, na której będziemy piec wyłożyć papierem do pieczenia i równomiernie wysypać masę. Pieczemy w temperaturze około 170 stopni przez 40 minut. Jeśli lubicie bardziej chrupką granolę, na ostatnie 5 minut należy zwiększyć temperaturę do 180 stopni, pilnując, aby się nie spaliła : )

Gdy granola wystygnie dodajemy do niej żurawinę oraz jagody goji i wsypujemy do szczelnego słoika. Można ją przechowywać nawet 2 tygodnie.

Smacznego!

OCEŃ ARTYKUŁ:
0 / 5 5 0
SFD

Płatności obsługują

Nasi partnerzy logistyczni