Fasolowe brownie- krówka

Składniki:

Brownie:

  • 230g czerwonej fasoli z kartonu, ugotowanej lub z puszki 
  • 3 jaja 
  • 150g dojrzałego banana 
  • 30g wheya czekoladowego 
  • 30g ciemnego kakao 
  • 30g mąki kasztanowej 
  • erytrytol lub inny słodzik do smaku 
  • odrobina ekstraktu z wanilii 
  • szczypta soli 

Masa serowa:

  • 100g twarogu półtłustego 
  • 50g jogurtu greckiego 0% 
  • 1 jajo 
  • 10g budyniu bez cukru 
  • erytrytol do smaku 

Sposób przygotowania: 

Fasolę, banana oraz jajka miksujemy na gładką masę. Następnie dodajemy odżywkę białkową, mąkę, słodzik, wanilię oraz sól i dokładnie wszystko mieszamy mikserem. W osobnej misce miksujemy jogurt, jajko i twaróg na gładką masę - pod koniec dodajemy budyń i słodzik.

Formę do pieczenia smarujemy tłuszczem. Wykładamy na formę połowę ciasta czekoladowego, a łyżką układamy kleksy z masy serowej, robiąc nożem zygzaki. Wykładamy na formę pozostałą część ciasta czekoladowego. Wstawiamy ciasto na dolny poziom nagrzanego do 160st. piekarnika i pieczemy 35-40min. Po upieczeniu należy wystudzić ciasto i włożyć do lodówki na noc :)

Wartości odżywcze dla całości: białko: 87g;  tłuszcz: 35,4g;  węglowodany: 120,2g; kaloryczność: 1 148kcal 

Smacznego!

 

 
OCEŃ ARTYKUŁ:
5 / 5 5 0
SFD

Płatności obsługują

Nasi partnerzy logistyczni