Fit Ferrero
Składniki:
- 100 g stałej części mleczka kokosowego
- 30 g izolatu białka serwatkowego - najlepiej o smaku orzech/nugat/czekolada
- 50 g czekolady min 74% kakao
- 50 g masła migdałowego
- 5 g kakao
- 45 g migdałów (12 sztuk w całości, resztę drobno posiekać )
Sposób przygotowania
Stałą część mleczka, pokruszoną czekoladę i masło migdałowego włożyć do miski i rozpuścić w kąpieli wodnej. Do lekko przestudzonej masy dodać izolat i kakao - wszystko dobrze wymieszać. Gdy ostygnie, włożyć do lodówki - masa musi stężeć abyśmy mogły formować z niej kulki. Do środka każdej kuleczki wkładamy migdał. My jedną połowę ferrero obtoczyłyśmy w kakao, a drugą połowę w posiekanych migdałach. Jeśli macie ochotę jeszcze bardziej urozmaicić wygląd kuleczek, część z nich możecie obtoczyć w wiórkach kokosowych.
Po kilku godzinach w lodówce, kuleczki będą idealne.
Najlepiej smakują, gdy na kwadrans przed jedzeniem wyjmiecie je z lodówki! ;)
Smacznego!
DODANO:
24/05/2018
Zawarte treści mają charakter wyłącznie edukacyjny i informacyjny. Starannie dbamy o ich merytoryczną poprawność. Niemniej jednak, nie mają one na celu zastępować indywidualnej porady u specjalisty, dostosowanej do konkretnej sytuacji czytelnika.
https://fitwomen.pl/images/g/636627528653786663.jpg
SFD