Fit Ferrero

Składniki:

  • 100 g stałej części mleczka kokosowego
  • 30 g izolatu białka serwatkowego - najlepiej o smaku orzech/nugat/czekolada
  • 50 g czekolady min 74% kakao
  • 50 g masła migdałowego
  • 5 g kakao
  • 45 g migdałów (12 sztuk w całości, resztę drobno posiekać )

Sposób przygotowania

Stałą część mleczka, pokruszoną czekoladę i masło migdałowego włożyć do miski i rozpuścić w kąpieli wodnej. Do lekko przestudzonej masy dodać izolat i kakao - wszystko dobrze wymieszać. Gdy ostygnie, włożyć do lodówki - masa musi stężeć abyśmy mogły formować z niej kulki. Do środka każdej kuleczki wkładamy migdał. My jedną połowę ferrero obtoczyłyśmy w kakao, a drugą połowę w posiekanych migdałach. Jeśli macie ochotę jeszcze bardziej urozmaicić wygląd kuleczek, część z nich możecie obtoczyć w wiórkach kokosowych.

Po kilku godzinach w lodówce, kuleczki będą idealne.

Najlepiej smakują, gdy na kwadrans przed jedzeniem wyjmiecie je z lodówki! ;)

Smacznego!

OCEŃ ARTYKUŁ:
5 / 5 5 0
SFD

Płatności obsługują

Nasi partnerzy logistyczni