Pyszna fit szakszuka

Składniki:

  • 3 jajka
  • 300 g pomidorów z puszki
  • ząbek czosnku
  • 5 g oleju kokosowego rafinowanego
  • 40 g awokado
  • przyprawy - sól pieprz, bazylia

Sposób przygotowania:

Pomidory odlewamy z zalewy, siekamy i wrzucamy na rozgrzany olej. Doprawiamy do smaku, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i dusimy około 5 minut. Gdy pomidory puszczą trochę soku - wbijamy jajka. Obowiązkowo przykrywamy patelnię pokrywką. Jajka potrzebują około 3-5 minut. Czekamy aż zetnie się białko. Na koniec dodajemy awokado i wszystko solimy. Szakszukę podajemy ze świeżą bazylią.

Jeśli macie więcej czasu i chcecie wzbogacić swoją szakszukę - zacznijcie od przesmażenia posiekanych warzyw - papryka, cukinia, bakłażan, cebula, i dopiero dodajcie pomidory i całą resztę.

Smacznego!

OCEŃ ARTYKUŁ:
5 / 5 5 0
SFD

Płatności obsługują

Nasi partnerzy logistyczni