Pyszna fit szakszuka
Składniki:
- 3 jajka
- 300 g pomidorów z puszki
- ząbek czosnku
- 5 g oleju kokosowego rafinowanego
- 40 g awokado
- przyprawy - sól pieprz, bazylia
Sposób przygotowania:
Pomidory odlewamy z zalewy, siekamy i wrzucamy na rozgrzany olej. Doprawiamy do smaku, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i dusimy około 5 minut. Gdy pomidory puszczą trochę soku - wbijamy jajka. Obowiązkowo przykrywamy patelnię pokrywką. Jajka potrzebują około 3-5 minut. Czekamy aż zetnie się białko. Na koniec dodajemy awokado i wszystko solimy. Szakszukę podajemy ze świeżą bazylią.
Jeśli macie więcej czasu i chcecie wzbogacić swoją szakszukę - zacznijcie od przesmażenia posiekanych warzyw - papryka, cukinia, bakłażan, cebula, i dopiero dodajcie pomidory i całą resztę.
Smacznego!
DODANO:
04/06/2018
Zawarte treści mają charakter wyłącznie edukacyjny i informacyjny. Starannie dbamy o ich merytoryczną poprawność. Niemniej jednak, nie mają one na celu zastępować indywidualnej porady u specjalisty, dostosowanej do konkretnej sytuacji czytelnika.
https://fitwomen.pl/images/g/636637256872896225.jpg
SFD