ALLDEYNN COLLAROSE
- PEPTYDY KOLAGENOWE VERISOL®
- BIOTYNA POMAGA ZACHOWAĆ ZDROWE WŁOSY I SKÓRĘ
- WITAMINA C POMAGA W PRAWIDŁOWEJ PRODUKCJI KOLAGENU W CELU ZAPEWNIENIA PRAWIDŁOWEGO FUNKCJONOWANIA SKÓRY
- AŻ 50 PORCJI W OPAKOWANIU
ALLDEYNN COLLAROSE jest wyjątkowo dopracowanym suplementem stworzony z myślą
o osobach, które chcą uzupełnić zbilansowaną dietę i zatroszczyć się o swoją urodę, wygląd
skóry i włosów.
COLLAROSE zawiera opatentowane i produkowane przez niemiecki koncern farmaceutyczny GELITA hydrolizat kolagenu - Verisol®, który wpływa na produkcję kolagenu od wewnątrz.
Wypróbuj COLLAROSE w pysznych smakach:
- Brzoskwiniowo-mandarynkowo-morelowy - NOWOŚĆ
- malina-poziomka,
- mango-marakuja,
- naturalny,
- pomarańcza.
CO WYRÓŻNIA COLLAROSE?
PEPTYDY KOLAGENOWE VERISOL®
Verisol® to bioaktywne peptydy kolagenowe. Głównym etapem procesu, w którym powstaje hydrolizat kolagenu jest hydroliza enzymatyczna dzięki, której rozbite zostają wiązania peptydowe w kolagenie. Finalnie otrzymujemy produkt o niezwykle wysokiej przyswajalności.
Ten Kolagen jest głównym białkiem budującym skórę, w związku z czym zwiększanie jego produkcji w organizmie prowadzi do wzmocnienia głębokich warstw skóry i wypełnienia „zapadniętych” jej fragmentów, a także do zwiększenia sprężystości powierzchni zewnętrznej skóry.
DLACZEGO WARTO WYBRAĆ PRODUKTY VERISOL®?
- Zapewniają codzienną pielęgnację od wewnątrz,
- Zawarta w produktach z Verisol® biotyna pomaga zachować zdrową skórę i włosy, a witamina C pomaga w prawidłowej produkcji kolagenu w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania skóry,
- Efekty widoczne już po kilku tygodniach, potwierdzone badaniami producenta Verisolu*.
"Effects of Collagen Hydrolysate on Skin Aging: A 30-Day Randomized, Double-Blind,
Placebo-Controlled Study", Journal of Clinical and Aesthetic Dermatology, 2018r.
BADANIA VERISOL®
ELASTYCZNOŚĆ SKÓRY
W badaniach trwających 1 – 6 miesięcy, w których stosowano dawki rzędu 2,5 – 5 g peptydów kolagenowych zaobserwowano wzrost elastyczności skóry, spłaszczenie zmarszczek w okolicy oczu, ograniczenie widoczności cellulitu, a także przyspieszenie tempa wzrostu paznokci przy spadku ich podatności na uszkodzenia [1,2,3,4]. Wszystko to dzięki intensyfikacji produkcji kolagenu na skutek konsumpcji bioaktywnych peptydów.
REDUKCJA ZMARSZCZEK
Redukcję zmarszczek za pośrednictwem peptydów kolagenowych odnotowano w grupie
kobiet z przedziału wiekowego 45 – 65. Efekty widoczne były już po 4 tygodniach
suplementacji. W innym projekcie badawczym obserwowano zmiany elastyczności skóry.
Udział wzięły w nim kobiety w wieku 35 – 55 lat. Pierwsze efekty zaobserwowano tutaj
również po 4 tygodniach.
ŁAGODZENIE CELLULITU
Ocenę efektywności kolagenu w łagodzeniu cellulitu przeprowadzono u kobiet z BMI powyżej 25. Po 3 miesiącach stwierdzono subiektywną poprawę sprężystości skóry oraz jej wyglądu. Są to obiecujące obserwacje, ponieważ nadmierny cellulit jest dla wielu osób wstydliwy. Nasilenie syntezy kolagenu, który jest białkiem tworzącym specyficzne rusztowania w tkankach, może złagodzić efekt cellulitu dzięki redukcji zniekształcania się zbyt luźnych części skóry. Ponadto zwiększenie dostępności kolagenu w organizmie może doprowadzić do poprawy nawilżenia tkanek, co również jest korzystne z punktu widzenia cellulitu.
WZMOCNIENIE PAZNOKCI
Poprawę jakości paznokci, tj. redukcję ich łamliwości, odnotowano u kobiet w wieku od 26 do 50 lat. W tym przypadku obserwacje prowadzono dłużej, bo aż 6 miesięcy. Chociaż paznokcie w swojej budowie komórkowej różnią się od skóry, to oba rodzaje tkanek tworzone są przez kolagen typu I.
Zwiększając produkcję kolagenu przyspiesza się odbudowę tkanek, zatem paznokcie nie tylko mogą stać się bardziej odporne na uszkodzenia, ale również szybciej rosnąć.
POPRAWA STRUKTURY WŁOSÓW
Sześć miesięcy trwało również badanie, w którym zauważono korzystny wpływ bioaktywnych peptydów kolagenowych na strukturę włosów. W eksperymencie tym wzięły udział kobiety w wieku 39 – 75 lat. Działanie kolagenu zaczyna się już w mieszku włosowym, przez co włosy szybciej stają się grubsze. Dodatkowym atutem są tutaj właściwości nawilżające kolagenu wobec komórek skóry, przez co powierzchnia głowy może stać się mniej podatna na przesuszanie - dzięki temu włosy nie będą się tak szybko przetłuszczać.
LEPSZA PRZYSWAJALNOŚĆ KOLAGENU
Siła działania produktu została wzmocniona innymi aktywnymi składnikami jak: witamina C, która wpływa na produkcję kolagenu [5], biotyna wspierająca włosy i skórę [6] oraz kwas hialuronowy. Dzięki COLLAROSE masz gwarancję synergii działania i pozytywnego oddziaływania wielu składników.
ZDROWIE SKÓRY I ZĘBÓW
Oprócz wzmacniania odporności, witamina C odgrywa kluczową rolę w prawidłowej produkcji kolagenu, wspierając zdrowie skóry, kości, chrząstek, dziąseł i zębów. Dodatkowo chroni komórki przed stresem oksydacyjnym oraz pomaga redukować uczucie zmęczenia [7].
KTÓRY COLLAROSE WYBRAĆ?
Dzięki szerokiemu wyborowi form fizycznych COLLAROSE z linii ALLDEYNN łatwo jest dobrać produkt idealny pod swoje potrzeby. W każdym zawarte są peptydy Verisol® oraz dodatki o potencjale pomocniczym, czyli witaminy C, B7 oraz kwas hialuronowy. Wybrać można proszek o orzeźwiającym smaku, który dostępny jest w wersji zwykłej (wołowej) oraz wegetariańskiej (rybiej), a także kapsułki ułatwiające dawkowanie, czy shoty (80 ml), które można w pośpiechu wszędzie ze sobą zabrać.
Źródła:
[1] https://karger.com/spp/article-abstract/27/3/113/295769/Oral-Intake-of-Specific-Bioactive-
Collagen?redirectedFrom=fulltext
[2] https://karger.com/spp/article-abstract/27/1/47/295741/Oral-Supplementation-of-Specific-
Collagen-Peptides?redirectedFrom=fulltext
[3] https://www.nutrafoods.eu/index.php/nutra/article/view/9/6
[4] https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/jocd.12393
[5-7] Rozporządzenie Komisji (UE) nr 432/2012 z dnia 16 maja 2012 r.
ALLDEYNN WHEYROSE
- PEŁNOWARTOŚCIOWA ODŻYWKA BIAŁKOWA DLA BUDOWY MIĘŚNI
- WSPARCIE TRAWIENIA Z BRANDOWĄ FORMUŁĄ DIGEZYME®
- WSPOMAGA ZDROWIE KOŚCI
- NIE ZAWIERA LAKTOZY
- WYJĄTKOWO PYSZNE SMAKI
- 16 PORCJI W OPAKOWANIU
ALLDEYNN WHEYROSE to pełnowartościowe białko do picia, z dodatkiem enzymów trawiennych brandowej formuły Digezyme®. Odżywka białkowa opiera się na Whey Protein Concentrate - koncentracie białka serwatki bez laktozy.
WHEYROSE to białko stworzone dla wszystkich tych, którzy mają trudności z tolerancją innych odżywek białkowych.
Wypróbuj WHEYROSE w bestsellerowych smakach:
- biała czekolada z kawałkami liofilizowanych malin,
- czekoladowo-wiśniowy z kawałkami liofilizowanych wiśni,
- waniliowo-jagodowy z kawałkami liofilizowanej żurawiny,
- masło orzechowe z solą himalajską i kawałkami bezcukrowych ciasteczek,
- ciasteczkowy z kawałkami bezcukrowych ciasteczek i wiele innych!
DLACZEGO ALLDEYNN WHEYROSE?
WSPARCIE TRAWIENIA Z DIGEZYME®
Digezyme® to opatentowany przez amerykańskie laboratorium Sabinsa, kompleks enzymów trawiennych, w który skład wchodzi: amylaza, celulaza, lipaza, laktaza i proteaza. Enzymy trawienne pomagają w rozkładaniu makrocząsteczek na mniejsze elementy, dzięki czemu składniki z pożywienia oraz z odżywki WHEYROSE, mogę jeszcze lepiej się przyswajać.
BUDOWANIE WYSPORTOWANEJ SYLWETKI
Białko jest niezbędnym makro składnikiem codziennej diety i pełni w organizmie funkcje budulcowe - przyczynia się do wzrostu i zachowania masy mięśniowej, jednocześnie dbając o zdrowe kości [1].
Dostarczanie odpowiedniej ilości białka jest szczególnie ważne dla sportowców i wszystkich aktywnych osób. Jeśli zależy Ci na większych korzyściach wynikających z aktywności fizycznej i Twoim celem jest kształtowanie pięknej, wysportowanej sylwetki to WHEYROSE jest produktem idealnym dla Ciebie.
Trening, dieta i odżywka białkowa WHEYROSE to pomoc w osiągnięciu sukcesu i realizacji wszystkich celów sylwetkowych!
KILKA SŁÓW O LAKTOZIE I JEJ NIETOLERANCJI...
Jest to cukier mleczny zbudowany z cząsteczek glukozy i galaktozy. Laktoza występuje naturalnie w mleku krowim i zawiera od 4,6 do aż 4,9 g w każdych 100g. Cukier mleczny znajduje się również wielu innych produktach, w tym: lodach, kefirze, maślance, serach białych, śmietanie, czy też jogurcie naturalnym. Laktoza jest niezbędna w okresie niemowlęcym. Enzymem odpowiedzialnym za jej trawienie jest laktaza, którego aktywność zanika w kolejnych etapach rozwoju człowieka, tym samym prowadzi to do nietolerancji laktozy i pojawiających się problemów ze strony układu pokarmowego.
Nietolerancja laktozy to w obecnych czasach bardzo popularna przypadłość, która uaktywnia się w momencie, gdy mamy w organizmie niedobory laktazy - enzymu potrzebnego do jej rozkładu. Nietolerancja objawia się przykrymi dolegliwościami ze strony układu pokarmowego. Osoby z nietolerancją laktozy skarżą się między innymi na: mdłości, ból brzucha, wzdęcia i kolki.
Źródło:
[1] Rozporządzenie Komisji (UE) nr 432/2012 z dnia 16 maja 2012 r.