- NAJWYŻSZEJ JAKOŚCI KONCENTRAT BIAŁKA SERWATKOWEGO
- 4 PRZEPYSZNE SMAKI DO WYBORU!
- TERAZ BEZ LAKTOZY!
- SZYBKA WCHŁANIALNOŚĆ
- NASZE BIAŁKA - POSIADAJĄ CERTYFIKATY I BADANIA JAKOŚCI!
- BIAŁKO POMAGA W UTRZYMANIU ORAZ WZROŚCIE MASY MIĘŚNIOWEJ
- NASZ WHEY LACTOSE FREE PREZENTUJE WYSOKI POZIOM AMINOKWASÓW ROZGAŁĘZIONYCH ZAWARTYCH W KONCENTRACIE BIAŁKA SERWATKI
WHEY LACTOSE FREE to białko, w którego skład wchodzi czysty koncentrat białka serwatki bez dodatku innych mniej wartościowych składników. Nasze białko charakteryzuje się odpowiednim wchłanianiem, wysokim poziomem aminokwasów rozgałęzionych oraz wysoką wartością biologiczną (BV 104). Białko pomaga w utrzymaniu masy mięśniowej oraz przyczynia się do jej wzrostu.
Dlaczego potrzebujemy dostarczyć pełnowartościowego białka WHEY LACTOSE FREE?
Proteiny są związkami organicznymi, złożonymi z węgla, tlenu, wodoru, azotu i siarki. Zbudowane są z aminokwasów, które możemy podzielić na dwie grupy : takie, które nasz organizm może wyprodukować sam (endogenne) i takie, które musimy dostarczyć z pożywieniem (egzogenne). Do drugiej grupy możemy zaliczyć: leucynę, izoleucynę, walinę, lizynę, metioninę, treoninę, fenyloalaninę oraz tryptofan.
Funkcje białka na naszym organizmie:
Białko pomaga utrzymać masę mięśniową. 20% masy naszego ciała stanowi białko, w tym układ mięśniowy. Przeliczając: 1 gram białka WHEY Lactose Free tworzy 4 kcal energii. Białka w ALLNUTRITION Whey Lactose Free tworzone są przez aminokwasy zawarte w koncentracie białka serwatki. Zdrowa dieta powinna być na tyle zróżnicowana, by najważniejsze aminokwasy były dostarczane do organizmu. Tylko wtedy rola białek w organizmie będzie w pełni realizowana. Pomocne w tym będzie nasze białko Whey Lactose Free.
Co to jest Laktoza i dlaczego warto jej unikać?
Laktoza to cukier mleczny zbudowany z cząsteczek glukozy i galaktozy. Laktoza występuje naturalnie w mleku a mleko krowie zawiera od 4,6 do aż 4,9g laktozy w każdych 100g mleka. Nietolerancja laktozy to dość powszechna przypadłość, która uaktywnia się w momencie, gdy mamy w organizmie niedobory laktazy, czyli enzymu potrzebnego do jej rozkładu. Nietolerancja objawia się przykrymi dolegliwościami ze strony układu pokarmowego.
Zalety stosowania ALLNUTRITION Whey Lactose Free
ALLNUTRITION Whey Lactose Free uzupełnia naszą dietę w białko. Warto też wspomnieć o pomocy białka we wzroście masy mięśniowej oraz wsparciu w jej utrzymaniu.
Składniki: 84,4%-96%** koncentrat białka serwatki (z mleka), kakao(3), aromaty, stabilizator E451i, substancja zagęszczająca (karboksymetyloceluloza), regulator kwasowości (kwas cytrynowy)(5,10,11), substancje słodzące (sukraloza, acesulfam K), substancja przeciwzbrylająca (dwutlenek krzemu), koncentrat soku czerwonego buraka w proszku, barwniki [E160a (1,2,5,7), E150c (4,6), E141i (7), E133 (10,11), E104 (10)] Dotyczy tylko smaku: 1-waniliowego, 2-biała czekolada wanilia, 3-czekoladowego, 4-kremowe ciasteczko, 5-sernik z truskawkami, 6-karmel, 7-mango gruszka, 8-malina, 9-biała czekolada kokos, 10-kokos, 11-guma balonowa. E104 może mieć szkodliwy wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci. Produkt może zawierać orzechy i białka jaj.
*Wartości odżywcze mogą się nieznacznie od siebie różnić ze względu na partie surowca i smaku.
** Wartość w zależności od smaku. Szczegółowe informacje w tabeli z wartościami odżywczymi
*** Dla smaków innych niż Chocolate