Wybierz wariant dla każdego produktu
Dodaj do koszyka
Posiada niski indeks glikemiczny
Zawiera dużo fosforu, wapnia i witaminy E oraz żelaza
Źródło wysokiej jakości białka roślinnego
Źródło antyoksydantów i kwasów omega-3
Nie zawiera glutenu
Idealna dla Wegan
Quinoa biała, znana również jako komosa ryżowa. Dzięki zawartości silnych antyoksydantów m.in. kwartecyny, kwasu kumarowego i wanilinowego quinoa. Z powodzeniem zastępuje tradycyjne kasze lub makarony. Doskonale sprawdza się jako składnik zup oraz dodatek do warzyw, sosów, wypieków, a także deserów.
Składniki: Quinoa (komosa ryżowa).
Quinoa należy wypłukać przed gotowaniem pod bieżącą wodą (jeżeli woda się nie pieni, wystarczy jedno płukanie, w przeciwnym razie płuczemy 2– 3 razy).
1 szklankę ziaren wsypać do gotującej się wody (ok. 250ml) i gotować na małym ogniu pod przykryciem przez 15 minut. Gdy z ziaren wyłaniają się małe białe ogonki oznacza to, że komosa jest prawie gotowa. Po ugotowaniu odstawić na 15 minut. Produkt przeznaczony również dla wegan i wegetarian.
UWAGA - kopiowanie oraz rozpowszechnianie opisów jest zabronione przez Sklep FitWomen © 2022. Ustawa z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach
- pokrewnych (Dz. U. z 2006 r. Nr 90, poz. 631 z późn. zm.)