Składniki:

Sposób wykonania:
Żółtka razem z ksylitolem ucieramy mikserem na kogiel mogiel. Białka ze szczyptą soli ubijamy na sztywną pianę. Cytrynę/limonkę parzymy i na drobnych oczkach ścieramy skórkę. Dodajemy tylko kolorową część skórki. Jeśli dodacie białą część skórki - sernik będzie gorzki. Ser mielimy lub blendujemy.
Pora na połączenie składników. Do żółtek dodajemy budyń oraz ser i wszystko dokładnie miksujemy. Jak wszystko nam się połączy dodajemy skórkę i raz jeszcze miksujemy. Następnie dodajemy pianę z białek i delikatnie wszystko mieszamy. Tortownicę o średnicy 18 cm wykładamy papierem do pieczenia i wlewamy ciasto. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 60 minut. Zostawiamy w piekarniku do ostygnięcia.

Dekorujemy wedle uznania - u nas kilka kostek gorzkiej czekolady.
Smacznego! : )