Cytrynowy fit sernik
Składniki:
- 500g twarogu półtłustego
- 50 g ksylitolu
- 30 g budyniu bez dodatku cukru Sugar Free Pudding
- 4 jajka
- dwie łyżeczki skórki z limonki/ cytryny
Sposób wykonania:
Żółtka razem z ksylitolem ucieramy mikserem na kogiel mogiel. Białka ze szczyptą soli ubijamy na sztywną pianę. Cytrynę/limonkę parzymy i na drobnych oczkach ścieramy skórkę. Dodajemy tylko kolorową część skórki. Jeśli dodacie białą część skórki - sernik będzie gorzki. Ser mielimy lub blendujemy.
Pora na połączenie składników. Do żółtek dodajemy budyń oraz ser i wszystko dokładnie miksujemy. Jak wszystko nam się połączy dodajemy skórkę i raz jeszcze miksujemy. Następnie dodajemy pianę z białek i delikatnie wszystko mieszamy. Tortownicę o średnicy 18 cm wykładamy papierem do pieczenia i wlewamy ciasto. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 60 minut. Zostawiamy w piekarniku do ostygnięcia.
Dekorujemy wedle uznania - u nas kilka kostek gorzkiej czekolady.
Smacznego! : )
DODANO:
09/07/2018
Zawarte treści mają charakter wyłącznie edukacyjny i informacyjny. Starannie dbamy o ich merytoryczną poprawność. Niemniej jednak, nie mają one na celu zastępować indywidualnej porady u specjalisty, dostosowanej do konkretnej sytuacji czytelnika.
https://fitwomen.pl/images/g/636667332319029262.jpg
SFD