Cytrynowy fit sernik

Składniki:

  • 500g twarogu półtłustego
  • 50 g ksylitolu
  • 30 g budyniu bez dodatku cukru Sugar Free Pudding
  • 4 jajka
  • dwie łyżeczki skórki z limonki/ cytryny

Sposób wykonania:

Żółtka razem z ksylitolem ucieramy mikserem na kogiel mogiel. Białka ze szczyptą soli ubijamy na sztywną pianę. Cytrynę/limonkę parzymy i na drobnych oczkach ścieramy skórkę. Dodajemy tylko kolorową część skórki. Jeśli dodacie białą część skórki - sernik będzie gorzki. Ser mielimy lub blendujemy.

Pora na połączenie składników. Do żółtek dodajemy budyń oraz ser i wszystko dokładnie miksujemy. Jak wszystko nam się połączy dodajemy skórkę i raz jeszcze miksujemy. Następnie dodajemy pianę z białek i delikatnie wszystko mieszamy. Tortownicę o średnicy 18 cm wykładamy papierem do pieczenia i wlewamy ciasto. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 60 minut. Zostawiamy w piekarniku do ostygnięcia.

Dekorujemy wedle uznania - u nas kilka kostek gorzkiej czekolady.

Smacznego! : )

OCEŃ ARTYKUŁ:
5 / 5 5 0
SFD

Płatności obsługują

Nasi partnerzy logistyczni