Fit Tarta Budyniowa

Składniki:

Sposób przygotowania:

Daktyle siekamy i zalewamy wrzątkiem - zostawiamy na około pół godziny. Po tym czasie odlewamy wodę z daktyli do szklanki, a daktyle blendujemy. Dodajemy mąkę kokosową i kakao. Wszystko dobrze mieszamy - ja zagniatam ręką. Jeśli masa będzie za sucha - dolewamy wodę z daktyli. Ma powstać masa o konsystencji gliny. Tortownicę o średnicy 18 cm wyklejamy masą - spód i boki do wysokości około 2 cm. Tortownicę wstawiamy do lodówki. W tym czasie przygotowujemy budyń. Do naczynia wlewamy 500 ml gorącej wody, wsypujemy 90 g budyniu i miksujemy do momentu rozpuszczenia proszku. Wylewamy do tortownicy. Jak masa ostygnie wkładamy foremkę do lodówki. Po godzinie ciasto jest gotowe.

Można udekorować ulubionymi owocami sezonowymi! :)

Wartości odżywcze:

Całość to tylko 1080 kcal. Białko 33g Tłuszcze 33g Węglowodany 173g. Smacznego!

OCEŃ ARTYKUŁ:
5 / 5 5 0
SFD

Płatności obsługują

Nasi partnerzy logistyczni