- Przepyszny, truskawkowy smak
- 80% owoców! li>
- Doskonały dodatek do wszelakich dań i deserów
- Do bezpośredniego spożycia jak i do pieczenia
STRAWBERRRY IN JELLY to inaczej owoce w żelu czyli tzw. Frużelina, którą wszyscy kojarzymy jako dodatek np. do gofrów! STRAWBERRY IN JELLY to lekka konsystencja przypominająca nieco kisiel, w którym zanurzone zostały całe kawałki owoców.
Produkt otrzymywany z najwyższej jakości owoców. Frużelina wykorzystywana jest w cukiernictwie, piekarnictwie, jako dodatek do gofrów i naleśników, lodów, bitej śmietany, mas cukierniczych, pierogów, makaronu, czy ryżu. Wszystkie owoce przed obróbką były świeże i zostały starannie wyselekcjonowane. Ty możesz wykorzystać frużelinę na swój sposób – idealnie sprawdzi się do owsianek i omletów!
STRAWBERRY IN JELLY to fit odmiana frużeliny, która zaczaruje Twoje kubki smakowe i z pewnością zaprzyjaźni się z Twoją dietą.
Składniki: truskawki 80 %, substancja słodząca: maltitol; woda, skrobia kukurydziana modyfikowana, sok cytrynowy (z zagęszczonego soku), koncentrat z aronii, koncentrat z czarnego bzu, koncentrat z jabłek, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa; regulator kwasowości: chlorek wapnia; substancja konserwująca: sorbinian potasu; aromat, substancja słodząca: sukraloza
Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia. Nie należny stosować w przypadku uczulenia na którykolwiek składnik produktu. Spożycie w nadmiernych ilościach może spowodować efekt przeczyszczający. Ciemnienie produktu w czasie przechowywania jest zjawiskiem naturalnym. Może zawierać zbożna zawierające gluten, soje, mleko, seler, gorczyce.
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze od 2°C do 25 °C. Po otwarciu przechowywać w lodówce w temperaturze od 2°C do 10 °C. Zużyć w ciągu 7 dni.