Pomidorowe fit krewetki


Składniki:



  • 75g białego ryżu

  • pół czerwonej cebuli

  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego

  • 100g zielonych szparagów

  • 150g krewetek

  • 15g oliwy

  • pocięta natka pietruszki do dekoracji



Sposób przygotowania:


Ugotuj ryż w dużej ilości wody. Szparagi obierz i poszatkuj, poszatkuj również drobno czerwoną cebulę. Na rozgrzanej łyżce oliwy z oliwek (5g) podsmaż poszatkowaną cebulę, dodaj ugotowany ryż oraz koncentrat. Wszystko dokładnie mieszaj, cały czas podsmażając.


Krewetki podsmaż na złocisto na 10g rozgrzanej oliwy. Następnie wyłóż wszystko na talerz i posyp natką pietruszki. Gotowe! : )



Smacznego!


OCEŃ ARTYKUŁ:
5 / 5 5 0
SFD
Było o nas głośno w:

Płatności obsługują

Nasi partnerzy logistyczni