Pomidorowe fit krewetki

Składniki:

  • 75g białego ryżu
  • pół czerwonej cebuli
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 100g zielonych szparagów
  • 150g krewetek
  • 15g oliwy
  • pocięta natka pietruszki do dekoracji

Sposób przygotowania:

Ugotuj ryż w dużej ilości wody. Szparagi obierz i poszatkuj, poszatkuj również drobno czerwoną cebulę. Na rozgrzanej łyżce oliwy z oliwek (5g) podsmaż poszatkowaną cebulę, dodaj ugotowany ryż oraz koncentrat. Wszystko dokładnie mieszaj, cały czas podsmażając.

Krewetki podsmaż na złocisto na 10g rozgrzanej oliwy. Następnie wyłóż wszystko na talerz i posyp natką pietruszki. Gotowe! : )

Smacznego!

OCEŃ ARTYKUŁ:
5 / 5 5 0
SFD

Płatności obsługują

Nasi partnerzy logistyczni