- ORŻEŹWIAJĄCY SMAK EGZOTYCZNYCH OWOCÓW
- ZAWARTOŚĆ OWOCÓW TO AŻ 80%!
- SMAK LATA I WAKACJI : )
- BEZ DODATKU CUKRU
- SŁODZONE ERYTRYTOLEM
- BEZ ASPARTAMU!
- DOSKONAŁY DODATEK DO NALEŚNIKÓW, FIT DESERÓW I WYPIEKÓW
- DO BEZPOŚREDNIEGO SPOŻYCIA I DO ZAPIEKANIA
- ŚWIETNIE SPRAWDZI SIĘ W KUCHNI
ALLNUTRITION FRULOVE IN JELLY EXOTIC FRUITS to inaczej owoce w żelu tzw. Frużelina, w której to zanurzone zostały kawałki owoców tropikalnych. FRULOVE In Jelly Exotic Fruits swą lekką konsystencją przypomina nieco kisiel, w którym zanurzyliśmy kawałki owoców marakui, mango, pomarańczy, kiwi oraz ananasa. Nasze frużeliny powstają tylko z najwyższej jakości, dokładnie wyselekcjonowanych owoców. Możesz wykorzystywać na wiele różnych sposobów. Jako dodatek do gofrów i naleśników, lodów, bitej śmietany, mas cukierniczych, pierogów, makaronu, ryżu.
Frużelina FRULOVE In Jelly Exotic Fruits ma głęboki, bogaty i wyrazisty smak. Zawarta w niej marakuja ma lekko kwaśny posmak, ale łączy się ze słodyczą dojrzałych, soczystych owoców mango dając cudowny smak egzotyki. Jej aromat przywodzi na myśl upalne wakacje na tropikalnych plażach. Jest bardzo intensywny, ale i orzeźwiający z dominującą nutą mango. Głębia smaku rozchodzącego się w ustach w pierwszej chwili to, dla odmiany, marakuja z wtórującym uderzeniem słodyczy. Dodatkowo smak ananasa przypomni nam o jego wyjątkowym i subtelnym smaku. Poczuj się jak na wakacjach!
Marakuja jest bogatym źródłem błonnika, który usprawnia działanie układu trawiennego oraz redukuje związane z nim dolegliwości pokarmowe na tle nerwowym, m.in. nerwicę żołądka. Przyśpiesza eliminację toksyn i oczyszczanie organizmu, wspomaga pracę jelit, szybciej syci i pozwala kontrolować nadmierny apetyt. Marakuja jest dobrym źródłem witamin z grupy B (kwasu foliowego, B2, B3, B6) i składników mineralnych: magnezu, fosforu, żelaza, potasu i miedzi. W marakui znajdziemy również wysoką zawartość witaminy A (beta-karoten) oraz witaminy C. Marakuja dodaje energii, wspiera naturalną odporność organizmu, wspomaga wzrok, poprawia stan skóry, usuwa nadmiar wody z organizmu (dzięki czemu redukuje opuchnięcia oraz tzw. cellulit wodny), wspomaga układ nerwowy oraz poprawia pamięć i koncentrację, pomaga radzić sobie ze stresem
Mango jest dobrym źródłem witamin i minerałów, a także węglowodanów, zapewniających nam solidny zastrzyk energii. Zestaw witamin w mango obejmuje witaminę C, A, E, K oraz niektóre witaminy z grupy B. Wartościowe składniki uzupełniają zawarte w nim antyoksydanty. Wspiera też zdrowie i pozytywnie wpływa na wygląd.
Pomarańcza jest owocem cytrusowym. Oprócz tego, że ma bardzo przyjemny zapach, jest też bardzo soczysta i dostarcza wiele korzyści dla naszego zdrowia. Ponadto znajdziemy w niej bogactwo witaminy C, beta-karotenu i witamin z grupy B, w tym kwasu foliowego. Ma korzystny wpływ na skórę, pomaga utrzymywać ją w nawilżeniu i zdrowiu. Spożywanie pomarańczy powoduje wzmocnienie układu odpornościowego, wpływa na polepszenie wzroku, odstresowuje, poprawia pracę mózgu, wspomaga funkcjonowanie żołądka i jelit (dzięki błonnikowi).
Ananasy są bogate w cukry proste, ale przy tym niskokaloryczne. Zawierają błonnik, potas magnez, wapń, fosfor, żelazo, cynk, miedź, mangan, witaminy: A, B1, B2, B6, PP, kwas foliowy oraz bromelainę. Duża zawartość witaminy C w owocu sprawia, że jest on świetnym wspomagaczem układu odpornościowego. Dzięki zawartości błonnika ananas jest doskonały przy odchudzaniu. Błonnik wspomaga procesy trawienne, usuwa toksyczne produkty przemiany materii. Bromelaina zawarta w ananasie wspomaga nasze procesy trawienne. Jak widać, ananas ma bogate właściwości odżywcze oraz oczyszczające zatem jedząc, go sporo zyskujemy!