Czekoladowo-kawowy deser z maca i chia


Składniki




  • 50g nasion chia

  • 150 g płynnego mleka kokosowego

  • 3/4 szklanki wody

  • 12 g kakao

  • 10 g maca

  • 5 g kawy rozpuszczalnej

  • szczypta soli

  • 30 g miodu ( dla wersji light - słodzik )


Sposób przygotowania:



Wszystkie składniki wkładamy do blendera i przez kilka minut blendujemy na wysokich obrotach. Gdy masa będzie miała kremową konsystencję, przekładamy ją do słoika i wkładamy do lodówki. Pudding najlepiej smakuje po całej nocy spędzonej w lodówce - nasiona chia idealnie napęcznieją i zagęszczą całą masę.


Idealne jako dodatek do owsianki, jogurtu, nadzienie do naleśników lub solo jako deser.


Wartości odżywcze:


Całość to 700 kcal. ( bez miodu znacznie mniej )


Białko 14 g, Tłuszcze 52 g, Węglowodany 55 g


OCEŃ ARTYKUŁ:
5 / 5 5 0
SFD
Było o nas głośno w:

Płatności obsługują

Nasi partnerzy logistyczni