Czekoladowo-kawowy deser z maca i chia

Składniki

  • 50g nasion chia
  • 150 g płynnego mleka kokosowego
  • 3/4 szklanki wody
  • 12 g kakao
  • 10 g maca
  • 5 g kawy rozpuszczalnej
  • szczypta soli
  • 30 g miodu ( dla wersji light - słodzik )

Sposób przygotowania:

Wszystkie składniki wkładamy do blendera i przez kilka minut blendujemy na wysokich obrotach. Gdy masa będzie miała kremową konsystencję, przekładamy ją do słoika i wkładamy do lodówki. Pudding najlepiej smakuje po całej nocy spędzonej w lodówce - nasiona chia idealnie napęcznieją i zagęszczą całą masę.

Idealne jako dodatek do owsianki, jogurtu, nadzienie do naleśników lub solo jako deser.

Wartości odżywcze:

Całość to 700 kcal. ( bez miodu znacznie mniej )

Białko 14 g, Tłuszcze 52 g, Węglowodany 55 g

OCEŃ ARTYKUŁ:
5 / 5 5 0
SFD

Płatności obsługują

Nasi partnerzy logistyczni