Proteinowe lody
    
    
        
![]()
Składniki:
- 70 g banana
 
- 70 g stałej części mleka kokosowego
 
- 70 g serka mascarpone ( dla wersji light - twaróg sernikowy)
 
- 70 g ulubionego masła orzechowego
 
Sposób przygotowania:
![]()
Wszystkie składniki dokładnie blendujemy i przekładamy do pojemnika, w którym będziemy je mrozić. Wkładamy do zamrażalnika na godzinę po czym wyjmujemy z zamrażalnika i mieszamy masę. Wkładamy ponownie do zamrażalki na kolejną godzinę. Po tym czasie lody są już gotowe! : ) Jeśli zbytnio się zmrożą wyjmujemy je na 10 minut przed podaniem.
Lody są dość kremowe.
Jeśli chcecie zmienić makro, zamiast mascarpone należy dodać mielony twaróg (sernikowy) oraz 30 g ulubionej odżywki białkowej.
Lody możecie podać z czym tylko chcecie - u nas w wersji ze świeżymi borówkami, mrożonymi malinami, chipsami kokosowymi oraz gorzką czekoladą.
 
        
     
    
            DODANO:
            03/08/2018
    
    
    
        Zawarte treści mają charakter wyłącznie edukacyjny i informacyjny. Starannie dbamy o ich merytoryczną poprawność. Niemniej jednak, nie mają one na celu zastępować indywidualnej porady u specjalisty, dostosowanej do konkretnej sytuacji czytelnika.
    
    
        https://fitwomen.pl/images/g/636689005207400350.jpg
        
        
     
    
        SFD