Proteinowe lody



Składniki:



  • 70 g banana

  • 70 g stałej części mleka kokosowego

  • 70 g serka mascarpone ( dla wersji light - twaróg sernikowy)

  • 70 g ulubionego masła orzechowego


Sposób przygotowania:



Wszystkie składniki dokładnie blendujemy i przekładamy do pojemnika, w którym będziemy je mrozić. Wkładamy do zamrażalnika na godzinę po czym wyjmujemy z zamrażalnika i mieszamy masę. Wkładamy ponownie do zamrażalki na kolejną godzinę. Po tym czasie lody są już gotowe! : ) Jeśli zbytnio się zmrożą wyjmujemy je na 10 minut przed podaniem.


Lody są dość kremowe.


Jeśli chcecie zmienić makro, zamiast mascarpone należy dodać mielony twaróg (sernikowy) oraz 30 g ulubionej odżywki białkowej.


Lody możecie podać z czym tylko chcecie - u nas w wersji ze świeżymi borówkami, mrożonymi malinami, chipsami kokosowymi oraz gorzką czekoladą.


OCEŃ ARTYKUŁ:
5 / 5 5 0
SFD
Było o nas głośno w:

Płatności obsługują

Nasi partnerzy logistyczni