Proteinowe lody
Składniki:
- 70 g banana
- 70 g stałej części mleka kokosowego
- 70 g serka mascarpone ( dla wersji light - twaróg sernikowy)
- 70 g ulubionego masła orzechowego
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki dokładnie blendujemy i przekładamy do pojemnika, w którym będziemy je mrozić. Wkładamy do zamrażalnika na godzinę po czym wyjmujemy z zamrażalnika i mieszamy masę. Wkładamy ponownie do zamrażalki na kolejną godzinę. Po tym czasie lody są już gotowe! : ) Jeśli zbytnio się zmrożą wyjmujemy je na 10 minut przed podaniem.
Lody są dość kremowe.
Jeśli chcecie zmienić makro, zamiast mascarpone należy dodać mielony twaróg (sernikowy) oraz 30 g ulubionej odżywki białkowej.
Lody możecie podać z czym tylko chcecie - u nas w wersji ze świeżymi borówkami, mrożonymi malinami, chipsami kokosowymi oraz gorzką czekoladą.
DODANO:
03/08/2018
Zawarte treści mają charakter wyłącznie edukacyjny i informacyjny. Starannie dbamy o ich merytoryczną poprawność. Niemniej jednak, nie mają one na celu zastępować indywidualnej porady u specjalisty, dostosowanej do konkretnej sytuacji czytelnika.
https://fitwomen.pl/images/g/636689005207400350.jpg
SFD