Proteinowe lody

Składniki:

  • 70 g banana
  • 70 g stałej części mleka kokosowego
  • 70 g serka mascarpone ( dla wersji light - twaróg sernikowy)
  • 70 g ulubionego masła orzechowego

Sposób przygotowania:

Wszystkie składniki dokładnie blendujemy i przekładamy do pojemnika, w którym będziemy je mrozić. Wkładamy do zamrażalnika na godzinę po czym wyjmujemy z zamrażalnika i mieszamy masę. Wkładamy ponownie do zamrażalki na kolejną godzinę. Po tym czasie lody są już gotowe! : ) Jeśli zbytnio się zmrożą wyjmujemy je na 10 minut przed podaniem.

Lody są dość kremowe.

Jeśli chcecie zmienić makro, zamiast mascarpone należy dodać mielony twaróg (sernikowy) oraz 30 g ulubionej odżywki białkowej.

Lody możecie podać z czym tylko chcecie - u nas w wersji ze świeżymi borówkami, mrożonymi malinami, chipsami kokosowymi oraz gorzką czekoladą.

OCEŃ ARTYKUŁ:
5 / 5 5 0
SFD

Płatności obsługują

Nasi partnerzy logistyczni