Fit panna cotta
Składniki:
Sposób przygotowania:
Galaretkę rozpuszczamy w 200 ml gorącej wody. Gdy ostygnie, wlewamy do kieliszków/szklanek/słoików. Jeśli chcecie by Wasza panna cotta wyglądała efektownie - ustawcie naczynia pod kątem. Gdy galaretka stężeje, gotujemy kaszę. Mleko z wodą zagotowujemy, dodajemy kaszę i cały czas mieszając, gotujemy jeszcze kilka minut.
Pozwalamy kaszy chwilę przestygnąć, dodajemy słodzik i odżywkę białkową. Wszystko miksujemy na wysokich obrotach do uzyskania gładkiej masy i jeszcze ciepłe przekładamy do kieliszków. Wstawiamy do lodówki na 2 h. Można udekorować świeżymi owocami lub czekoladą. Gotowe!
Z podanych składników otrzymacie dwie porcje. Każda to 196 kcal.
Białko 16 g, Tłuszcze 3,3 g, Węglowodany 25,2 g.
Kaloryczność podana bez dekoracji.
Smacznego! :)
DODANO:
06/02/2019
Zawarte treści mają charakter wyłącznie edukacyjny i informacyjny. Starannie dbamy o ich merytoryczną poprawność. Niemniej jednak, nie mają one na celu zastępować indywidualnej porady u specjalisty, dostosowanej do konkretnej sytuacji czytelnika.
https://fitwomen.pl/images/g/636850527079762928.jpg
SFD