Muffinki z ciecierzycą i czereśniami

Składniki

  • 30g odżywki białkowej o waniliowym
  • 150g ciecierzycy z puszki
  • 150g obranego jabłka
  • 2 jajka
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • 30g mąki gryczanej
  • łyżka erytrytolu
  • aromat waniliowy
  • 100g czereśni

Sposób przygotowania

  • 1. Ciecierzycę odsączyć z zalewy.
  • 2. Jabłko pokroić na mniejsze kawałki.
  • 3. Ciecierzycę, jabłko i jajka zblendować na gładką masę.
  • 4. Dodać odżywkę białkową, mąkę, proszek do pieczenia i aromat waniliowy i wszystko dokładnie zmiksować.
  • 5. Czereśnie wydrylować i przekroić na pół.
  • 6. Część dodać do ciasta, wymieszać.
  • 7. Ciasto przełożyć do foremek na muffinki.
  • 8. Resztę czereśni ułożyć na wierzch, delikatnie dociskając.
  • 9. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec ok. 35 min.

Wartości odżywcze dla 1 z 6 sztuk

Białko: 8g Tłuszcz: 3g Węglowodany: 13g 107kcal

OCEŃ ARTYKUŁ:
5 / 5 5 0
SFD

Płatności obsługują

Nasi partnerzy logistyczni