Muffinki z ciecierzycą i czereśniami
Składniki
- 30g odżywki białkowej o waniliowym
- 150g ciecierzycy z puszki
- 150g obranego jabłka
- 2 jajka
- 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- 30g mąki gryczanej
- łyżka erytrytolu
- aromat waniliowy
- 100g czereśni
Sposób przygotowania
- 1. Ciecierzycę odsączyć z zalewy.
- 2. Jabłko pokroić na mniejsze kawałki.
- 3. Ciecierzycę, jabłko i jajka zblendować na gładką masę.
- 4. Dodać odżywkę białkową, mąkę, proszek do pieczenia i aromat waniliowy i wszystko dokładnie zmiksować.
- 5. Czereśnie wydrylować i przekroić na pół.
- 6. Część dodać do ciasta, wymieszać.
- 7. Ciasto przełożyć do foremek na muffinki.
- 8. Resztę czereśni ułożyć na wierzch, delikatnie dociskając.
- 9. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec ok. 35 min.
Wartości odżywcze dla 1 z 6 sztuk
Białko: 8g Tłuszcz: 3g Węglowodany: 13g 107kcal
DODANO:
15/05/2018
Zawarte treści mają charakter wyłącznie edukacyjny i informacyjny. Starannie dbamy o ich merytoryczną poprawność. Niemniej jednak, nie mają one na celu zastępować indywidualnej porady u specjalisty, dostosowanej do konkretnej sytuacji czytelnika.
https://fitwomen.pl/images/g/636619783253150004.jpg
SFD