Muffinki z ciecierzycą i czereśniami


Składniki



  • 30g odżywki białkowej o waniliowym

  • 150g ciecierzycy z puszki

  • 150g obranego jabłka

  • 2 jajka

  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia

  • 30g mąki gryczanej

  • łyżka erytrytolu

  • aromat waniliowy

  • 100g czereśni


Sposób przygotowania



  • 1. Ciecierzycę odsączyć z zalewy.

  • 2. Jabłko pokroić na mniejsze kawałki.

  • 3. Ciecierzycę, jabłko i jajka zblendować na gładką masę.

  • 4. Dodać odżywkę białkową, mąkę, proszek do pieczenia i aromat waniliowy i wszystko dokładnie zmiksować.

  • 5. Czereśnie wydrylować i przekroić na pół.

  • 6. Część dodać do ciasta, wymieszać.

  • 7. Ciasto przełożyć do foremek na muffinki.

  • 8. Resztę czereśni ułożyć na wierzch, delikatnie dociskając.

  • 9. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec ok. 35 min.


Wartości odżywcze dla 1 z 6 sztuk


Białko: 8g Tłuszcz: 3g Węglowodany: 13g 107kcal

OCEŃ ARTYKUŁ:
5 / 5 5 0
SFD
Było o nas głośno w:

Płatności obsługują

Nasi partnerzy logistyczni